İçeriğe geç

Saat 12 Den Sonra Vitir Namazı Kılınır Mı

Gece 12’den sonra vitir namazı kılınır mı?

Peygamber (s.a.s.)’in yatsı namazını kıldıktan sonra vitir namazını kılmadan uyuduğu, gece yarısından sonra uyanıp bir süre yatsı namazını kıldığı, sonra vitir namazını kıldığı, daha sonra sabah namazı vakti girince de yine sabah namazını kıldığı rivayet edilmiştir (Buhari, el-Amelü fi’s-salat, 1 [1198]);

Gece 12’den sonra yatsı namazı kılınır mı?

Yatsı namazının vakti, akşam namazı vaktinin çıkmasından başlayarak “imsak” vaktine kadar devam eder (Tahâvî, Şerhu me’âni’l-âsâr, 1/159 [957-959]). Yatsı namazı, bu vakit içinde herhangi bir zamanda kılınabilir.

Peygamber efendimiz Vitir namazını ne zaman kılardı?

Vitir namazı, Allah’ın Birliği ve Benzersizliğini zihnimizde güçlendiren, pekiştiren ve pekiştiren bir gece namazıdır. Annemiz Hz. Aişe (ra) şöyle rivayet etmiştir: Peygamberimiz (s.a.v.) Ramazan gecelerinde dört rekat namaz kılardı.

Vitir namazı kılmadan yatsı kabul olur mu?

Teravih ve Vitr namazlarının vakti, Yatsı namazının vaktidir. Ancak hem Teravih hem de Vitr namazları, Yatsı farz namazından sonra kılınır. Bu bağlamda, farz gece namazından önce kılınan Teravih ve Vitr namazlarının tekrarlanması gerekir.

Gece 12’den sonra ne namazı kılınır?

Teheccüd namazını iki ile sekiz rekat arasında eşit sayıda kılmak tavsiye edilmiştir, ancak dileyen daha fazla kılabilir. Bu durumda iki rekatta bir selam vermek daha faziletli olmakla birlikte dört rekatta da selam verilebilir (İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 25-26 Şubat).

Vitir namazı kılınmazsa günah olur mu?

Kendilerine sorulduğunda, “Vitir namazı müekked sünnettir.” diye cevap verdiler. Müminin buna uyması gerekir. Bir gün kılıp ertesi gün kılmayan kimse sorumlu tutulmaz. Ancak, sürekli kılınması tavsiye edilir; kılınmazsa günde iki kez kılınması caizdir.

Saat gece 12’yi geçince yatsı namazına nasıl niyet edilir?

Ancak kaza namazı çok olan bir kimse, geçmiş namazlarını kaza ederken: “Vaktinde kılamadığım ilk sabah/ilk öğle/ilk ikindi/ilk akşam/ilk yatsı namazını kılmaya”, “Veya vaktinde kılamadığım son sabah/son öğle/son ikindi/son namazı kılmaya” diye niyet edebilir. Ayrıca akşam/son yatsı namazını da niyet edebilir.

Yatsı namazı en son hangi saate kadar kılınır?

Hz. Peygamber (s.a.s.)’in yatsı namazını çoğunlukla fecrin doğuşu ile gecenin üçte biri geçinceye kadar kıldığı, çoğu zaman sonraya bırakmadığı, bazen gece yarısına kadar ertelediği, istisnai olarak da gecenin büyük bir kısmını geçirinceye kadar ertelediği söylenebilir.

Yatsı namazı geç kalırsa nasıl kılınır?

Farz gece namazının kazası, farz gece namazı ile aynı şekilde kılınır, sadece niyet farklıdır. Niyet edildikten sonra, farz olan 4 rekatlık gece namazı kılınmalıdır. Gece namazının kazası, gece namazının farz kısmı ile aynı şekilde kılınır. Gece namazının kazası bu şekilde kılınır.

İlk Vitir namazını kim kıldı?

1.

Vitir vacib ne zaman kılınır?

Uygulamada yatsı namazından sonra kılınır ve üç rekattan oluşur. Diğer namazlardan farklı olarak kunut namazları ayakta kılınır. Tek başına yaratılır; sadece Ramazan ayında cemaatle kılınabilir. Hanefi mezhebinde vacip, diğer üç mezhepte ise sünnettir.

Peygamber efendimiz vitir namazında ne okurdu?

Hz. Aişe (r.a.)’nin rivayetine göre Peygamberimiz (s.a.v.) Vitir namazının üçüncü rekatında İhlas Suresi’ne ek olarak Felak ve Nas Surelerini de okurdu.

Kunut bilmeyen ne okur?

Bu duaları bilmeyenler ezberlemeye çalışır; ancak ezberleyinceye kadar “Rabbena âtina” duasını okur veya üç kere “Allahümmeğfir li” demekle yetinir (bk. İbn Âbidîn, Reddü’l-muhtâr, 2/6-7; Bilmen, İlmihâl, 132, 158 ).

Vitir namazı saat kaçta kılınır?

Bu farz namaz, yatsı namazından sonra sabah namazı vakti girinceye kadar herhangi bir zamanda kılınabilir. Çünkü Hz. Peygamber (s.a.v.) şöyle buyurmuştur: “Vitir namazını yatsı namazı ile sabah namazı arasında kılın.”

Vitir namazının sevabı nedir?

Vitr namazının birçok fazileti vardır. Vitr namazında okunan dualar, bir insanın bu dünyada ve ahirette hayatını kurtarmaya yardımcı olan dualar arasındadır. Vitr namazının kılınmasıyla ilgili olarak Peygamberimiz bir hadisinde şöyle buyurmuştur: Allah size fazladan bir namaz verdi, bu sizin için kırmızı develerden daha hayırlıdır.

Vitir namazı teheccüdden sonra kılınır mı?

Bu doğru cevaptır.” Eğer gece Teheccüd namazını kılmak istiyorsanız, cemaatle Vitir namazını kıldıktan sonra, gecede iki rekat olmak üzere istediğiniz kadar namaz kılabilirsiniz. Ancak, Vitir’i tekrar kılamazsınız. Vitir’i cemaatle kılmanıza izin verilmez.

Teheccüd namazı saat kaçta kılınır?

Sabah imsak vaktine kadar kılınabilir. Sahih Müslim’de Ebu Hureyre (r.a.)’den rivayet edilen bir hadiste Peygamberimiz (s.a.v.) teheccüd namazının en faziletli vakti hakkında şöyle buyurmuştur: “Farz namazından sonra en faziletli namaz gece namazıdır.

Vitir namazının kazası olur mu?

Beş vakit namazın vaktinde kılınmayan farzları ile vitir namazı kazaya kalmış olur. Kılınmayan sünnetler, vakit çıktıktan sonra kaza edilmez. Ancak, vaktinde kılınmayan sabah namazı, aynı gün bitmeden kaza edilirse sünnetiyle birlikte kaza edilir (Mevsılî, el-İhtiyâr, 1/65).

Yatsı namazı geç kalınca nasıl kılınır?

Farz gece namazının kazası, farz gece namazı ile aynı şekilde kılınır, sadece niyet farklıdır. Niyet edildikten sonra, farz olan 4 rekat gece namazı kılınmalıdır. Gece namazının kazası, gece namazının farz kısmı ile aynı şekilde kılınır. Gece namazının kazası bu şekilde kılınır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gaziantep Rus Escort