Yalova’da kaç tane ilçe var?
TÜİK verilerine göre Şubat 2021 itibarıyla 6 ilçe, 14 belediye, bu belediyelere bağlı 51 mahalle ve 43 köy bulunmaktadır.
Yalova’nın en güzel ilçesi neresidir?
Yalova’nın en turistik ve en çok ziyaret edilen ilçesi olan Çınarcık, sıcak yaz aylarında yerli ve yabancı turistlerin Marmara Denizi’nin tadını çıkarmak için ziyaret ettiği yerler arasında yer alıyor.
Yalova’nın ilçelerini sayar mısın?
Yalova’nın toplam 6 ilçesi vardır, özellikle merkez ilçesi. Bu ilçeler; Altınova, Armutlu, Çınarcık, Çiftlikköy ve Termal. Tüm ilçeler vazgeçilmez turistik çekim merkezleri olmayı başarmıştır. Şehri ziyaret etmeden önce ilçeler hakkında bilgi edinmek önemlidir.
Yalova’nın kaç tane beldesi var?
Yalova İlçe Sayısı: 5 Belediye Sayısı: 14 Şehir Sayısı: 8 Köy Sayısı: 43
Yalova eskiden nerenin ilçesiydi?
Atatürk’ün “Kurtuluş öncüsü” ve “Benim kentim” dediği Yalova, adeta yazlık başkent olmuş, Atatürk’ün isteğiyle 1930 yılında İstanbul’un ilçelerine bağlanmış, 1995 yılında İstanbul ilinden ayrılarak il statüsüne kavuşturulmuştur.
Yalova’nın eski adı nedir?
Yalova isminin kökeni: Tarihçiler bu bölge için Yalakova ismini kullanmışlardır. Bölgeye Yalakabad da denmiştir.
Yalova’nın neresi meşhur?
Yalova’nın mutlaka görülmesi gereken tarihi güzellikleri arasında ünlü camiler, Sinema Binası, Atatürk ve Çocuk Müzesi, Tigem Atatürk ve Çocuk Müzesi, Elmalık Kalesi, İbrahim Müteferrika Kağıt Müzesi ve Yürüyen Köşk yer alıyor.
Yalova Kadıköy hangi ilçeye bağlıdır?
Kadıköy, Yalova ilinin merkez ilçesine bağlı bir şehirdir.
Yalova’nın neyi meşhur yiyecek?
Yalova’nın meşhur yemekleri: Pide, Pavli, Papara, Yumurta Tiridi, Termal Çorba, Milföylü Yalova Kebabı, Tavuklu Ravioli, İçli Yumurta, Daha fazlası…
Yalova en küçük şehir mi?
Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olan Yalova ilinin kıyılarında girinti ve çıkıntılar bulunmamaktadır.
Yalova hangi şehre daha yakın?
Yalova, Türkiye’nin kuzeybatısında, Marmara Bölgesi’nin güneydoğu kesiminde yer almaktadır. İlin kuzeyinde ve batısında Marmara Denizi, doğusunda Kocaeli, güneyinde Bursa (Orhangazi-Gemlik) ve Gemlik Körfezi bulunmaktadır.
Çınarcık nereye bağlıdır?
Coğrafi konumu: Çınarcık, Yalova’nın güneybatısında, Marmara Denizi kıyısında bir ilçedir. Yalova şehir merkezine 16 km uzaklıktadır. Nüfus: Çınarcık’ın nüfusu kışın yaklaşık 13.000, yazın ise 300.000’in üzerindedir.
Yalova merkez ilçe hangisi?
Yalova İli İlçeleri, Yalova (il merkezi) Altınova.
Yalova kışın soğuk mu?
İlde yazlar kurak ve sıcak, kışlar ise ılık ve yağışlıdır. 30 yıllık gözlem verilerine göre Yalova’da yıllık ortalama sıcaklık 14,6 °C’dir. En soğuk ayın ortalama sıcaklığı 6,5 °C, en sıcak ayın ortalama sıcaklığı 23,7 °C ve yıllık ortalama yağış miktarı 727,5 mm’dir.
Yalova’da en çok nereli?
Yine 2023 TUİK verilerine göre Yalova’da Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşlar yaşıyor. Diğer illerden gelenler arasında nüfusu en fazla olanlar Erzurumlular, nüfusu en az olanlar ise Burdurlular.
Yalova Bursa’dan ne zaman ayrıldı?
Bu girişim, Bursa ili Gemlik ilçesine bağlı Yalova’nın Armutlu beldesi ile Kocaeli ili Karamürsel ilçesine bağlı Altınova, Subaşı ve Kaytazdere’nin Yalova’ya bağlanmasını öngörüyordu. Bu girişim Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde kabul edildi ve Yalova 6 Haziran 1995’te Türkiye’nin 77. ili oldu.
Yalova en küçük şehir mi?
Türkiye’nin yüzölçümü bakımından en küçük ili olan Yalova ilinin kıyılarında girinti ve çıkıntılar bulunmamaktadır.
Yalova’da en çok nereli?
Yine 2023 TUİK verilerine göre Yalova’da Türkiye’nin 81 ilinden vatandaşlar yaşıyor. Diğer illerden gelenler arasında nüfusu en fazla olanlar Erzurumlular, nüfusu en az olanlar ise Burdurlular.
Türkiye’nin en küçük ili hangisi?
Ülkenin en kalabalık ili İstanbul, en az nüfuslu ili ise Bayburt’tur. Ayrıca en büyük alana sahip ili Konya, en küçük alana sahip ili ise Yalova’dır.