İçeriğe geç

Bicik Ne Demek Tdk

Bicik neye denir?

Bu, boğazda tahriş, ağrı ve rahatsızlık hissi ile birlikte görülen kuru öksürüğün yaygın adıdır.

Bicik hangi dilde?

Bicik kelimesinin kökeni Türkçe’dir.

Balkır ne demek TDK?

I. (balkı-r, balkı-mak’tan isim-fiil ekinin yapılmasıyla) günlük konuşma dili. yıldırım.

Bılık ne demek TDK?

Bilik- Bılık: Kaz ve ördek yavrusu.

Culuk neye denir?

[2] Koşumda kullanılan 5 yaşın üzerindeki dişi at.

Enik kime denir?

Yavru köpek: kedi ve köpek yavrusu.

Böke Türkçe mi?

Aslında, Türk lehçelerinde ve Moğolcada “güçlü, güreşçi” anlamında kullanılan böke kelimesinin bögü’den türediği öne sürülmüştür (Doerfer 1965: 349-351). Benzer şekilde, Eberhard da bokug kelimesinin Moğolcadaki “sporcu (sporcu), kahraman” anlamına gelen boke kelimesiyle ilişkisini sorgulamıştır.

Bittabi hangi dilden?

Arapça bi’ṭ-ṭabiˁ بالطبع “doğası gereği, tabii olarak” kelimesinden türetilmiş bir kelimedir.

Bihaber hangi dilden?

cahil – Nişanyan Sözlük. Farsça bī-χabar بیخبر, “cahil” kelimesinden ödünç alınmış bir kelimedir. Bu kelime Farsça bī “yoksunluk edatı” ve Arapça χabar خبر’nın bir bileşiğidir.

Balkımak ne demek TDK?

[1] Parlamak. [2] (Yara) Geçici olarak acıtmak.

Bürke ne demek TDK?

(ﺑﺮﻛﻪ) i. (Ar. birke > bürke) gölet, su birikintisi, havuz: Eski sokakları ateşe verdi / Her şeyi çeşmeye çevirdi (Akşemseddinzâde Hamdi).

Börte ne demek TDK?

şirket; boro’an ‘kar fırtınası’ > Di. Bora; BORTE/BÖRTE =Tü.

👉 👈 ne demek?

👉 👈 Emoji Anlamı: İşaret parmağının elin tersiyle sola/sağa işaret etmesi – Bir şeye dikkat çekmek, hatırlatmak, uyarmak, yön belirtmek için kullanılır. ✌️ Emoji Anlamı: Zafer İşareti – Bu işaret, 60’larda hippiler tarafından popüler hale getirilen bir barış sembolüdür ve zafer anlamına gelir.

Bobi kelimesi nedir?

Büyük ve Orta Ölçekli İşletmeler İçin Finansal Raporlama Standardı (BOBİ FRS), bağımsız denetime tabi olan ancak Türkiye Finansal Raporlama Standartları’nı (TFRS) uygulamayan işletmelerin finansal tablolarında uygulanacak finansal raporlama çerçevesini ifade eder.

Buğz ne demek TDK?

Buğz kelimesinin sözlük anlamı nefrettir. Bu kelime kötülüğü unutmamak ve düşmanlık beslemek anlamında da kullanılır. Kelimenin fiil hali ise nefrettir.

Zıkkım yemek ne demek?

[1] Yemekten hoşlanmayan veya yemek servisi yapılmasını istemeyen birini azarlamak, lanetlemek veya lanetlemek için kullanılan bir kelime.

Baks ne demektir?

Baks’ın TDK sözlüğündeki anlamı ise şöyle: isim, denizcilik. Hayvanları gemiye yüklerken kullanılan sandık.

Biçtik sözlük anlamı nedir?

Eski Türkçede “bıçmak”, kesmek, dilimlemek ve bölmek anlamına gelir. “Bıçki dikiş” ve “bıçak” sözcükleriyle birlikte “bıçkın” sözcüğü de bu fiilden türemiştir. En ufak bir konuda kavga eden insanlara eşek denir. Bu sözcük aynı zamanda çapkın insanlar için de kullanılır.

Mekir nedir?

Dolandırıcılık, aldatma; “aldatanı cezalandırmak” anlamına gelen Kur’an terimi. Sözlükte, “aldatmak, birinin amacına ulaşmasını engellemek” anlamında bir mastar olarak ve “hile yapmak, aldatmak” anlamında bir isim olarak kullanılır.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir